< Terug naar overzicht

Nieuwe werkingsvoorwaarden voor sociale secretariaten en dienstverrichters

De ‘Wet houdende diverse bepalingen’ van 30 december 2009 legt nieuwe werkingsvoorwaarden op aan erkende sociale secretariaten en dienstverrichters.

De ‘Wet houdende diverse bepalingen’ van 30 december 2009 verduidelijkt de positie van de erkende sociale secretariaten ten opzichte van de niet-erkende sociale dienstverrichters. Beide zijn mandataris (ze staan in voor het vervullen van de sociaalrechtelijke verplichtingen van de werkgevers) en krijgen toegang tot het elektronisch netwerk. Toch is er wel degelijk een essentieel verschil: alleen de erkende sociale secretariaten kunnen sociale-zekerheidsbijdragen en bedrijfsvoorheffing innen.
Die nieuwe wet regelt eveneens het ‘historisch mandaat’. Het vastleggen van duidelijke regels en principes bij de overstap tussen twee mandatarissen leidt tot een grotere rechtszekerheid voor alle betrokkenen.
Tevens komt er een kwaliteitsbarometer voor erkende sociale secretariaten. De uitwerking van de modaliteiten ervoor zal in een Koninklijk Besluit gegoten worden.

Bron: USS - Unie van erkende sociale secretariaten

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen