< Terug naar overzicht

Nieuwe standaard voor het meten van de 'cost per hire'

De Amerikaanse Society for Human Resources Management (SHRM) heeft een nieuwe standaard ontwikkeld voor het meten en vergelijken van de kosten per nieuw aangeworven medewerker.

De kost per aangeworven medewerker is een belangrijk kengetal, zeker nu het steeds vaker gaat over de 'return on investment' van HR. Deze kost berekenen, lijkt eenvoudig, maar is het niet. Een commissie van SHRM heeft er achttien maanden over gedaan.

Er zijn twee varianten ontwikkeld: een interne (om de eigen prestaties te meten) en een externe (om benchmarks met andere organisaties toe te laten). In de interne standaard wordt onder meer de tijd die managers besteden aan het rekruteringsproces en de kosten voor het trainen van rekruteerders meegerekend.

De standaard moet vooral dienen als checklist. Het is niet de bedoeling dat het een administratieve nachtmerrie wordt. Zo is het doorrekenen van de kosten geen achter-de-komma-werk. Al is het geen sinecure om alle kosten, zoals het gebruik van een kantoor en het inschakelen van de backoffice, te berekenen.

De SHRM wil van de standaard een internationale standaard maken. Meer informatie over het voorstel is te vinden op:
http://hrstandardsworkspace.shrm.org/apps/group_public/download.php/3055/ANSI-SHRM%2006001-201X-Cost_Per_Hire_Standard-draft-01-31-2011.pdf

Bron: P&O Actueel

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen