< Terug naar overzicht

Nieuwe medewerkers integreren (te) langzaam

Het spreekt voor zich dat nieuwe medewerkers tijd nodig hebben om zich te integreren. Maar een kwart van de managers is teleurgesteld over het aanpassingsvermogen van nieuwkomers: het integratieproces duurt volgens hen te lang.

Sommige nieuwe werknemers blijken na drie maanden nog niet aangepast te zijn aan de bedrijfscultuur en één op vier managers maakt zich zorgen over deze evolutie. Dit komt naar voor uit onderzoek van werving- en selectiebureau Robert Half International onder 2300 HR- en financieel managers in dertien landen.
De meningen zijn echter verdeeld. In Spanje noemt meer dan de helft van de managers langzame integratie een groot probleem, twee vijfde van hun Luxemburgse collega’s deelt die mening. Een vijfde van de managers in Zwitserland en Ierland vinden de gebrekkige sociale vaardigheden van de nieuwe werknemers juist het grootste probleem.
Voorts bleek uit het onderzoek dat steeds meer bedrijven opleidingen inzetten om hun toppers te motiveren en te behouden. Driekwart van de managers noemt training de beste manier om werknemers vast te houden. Ook duidelijk omschreven doorgroeimogelijkheden of carrièreplannen en hogere salarissen worden veel genoemd. Trainingen zijn vooral populair onder managers in Zwitserland (93%) en Luxemburg (91%). In Nederland (58%) en Nieuw Zeeland (63%) scoren die aanzienlijk minder hoog.
Meer dan een kwart van de Duitse en Luxemburgse managers betrekt zijn werknemers actief in teambuildingactiviteiten; in Italië en Spanje wordt het personeel het meest betrokken bij ondernemingsbeslissingen. Intrigerend is dat meer dan de helft van de respondenten zou overwegen een goed presterende werknemer die ontslag neemt een financieel tegenbod te doen. Vooral managers in Tsjechië en Nieuw Zeeland zijn bereid in hun portemonnee te graaien, managers in Luxemburg hebben die neiging het minst.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen