< Terug naar overzicht

Nieuw: online-veiling van interim-opdrachten

Een Nederlandse interim-marktplaats maakt het mogelijk om interim-opdrachten via een veiling toe te kennen.

De onafhankelijke interim-marktplaats Planet Interim biedt werkgevers de mogelijkheid om interim-opdrachten te veilen. De interim-professional ziet, voor hij op een opdracht reageert, het tot op dat moment geboden gemiddelde, hoogste, laagste en meest voorkomende uurtarief. De interimmer die de opdracht wil, kan steeds een hogere prijs opgeven, maar moet deze meerprijs motiveren.

Daarna verloopt de procedure zoals op de meeste marktplaatsen. De werkgever krijgt een e-mail met de motivatie en een cv van de interimmer. Hij kan de interimmer dan uitnodigen of afwijzen. Al moet de afwijzing gemotiveerd worden.

Volgens Niels van Berkel, directeur van Planet Interim, betekent dit niet dat er voortaan alleen nog maar geconcurreerd wordt op de laagste prijs: “Werkgevers moeten een indicatie voor een uurprijs afgeven. En interimmers kunnen niet meer dan 25 procent daarvan afwijken. Verder denk ik dat het veel bedrijven niet gaat om de laagste prijs, maar om de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Ook bij een veiling.”

Dit zou een goedkopere manier van werken zijn, omdat de marge die arbeidsbemiddelingsbureaus vragen, uitgespaard wordt en onderling verdeeld kan worden. Zo zou een eerlijke prijs tot stand komen.

“Werkgevers en interimmers moeten wel wennen aan de toenemende transparantie en realistisch leren onderhandelen over tarieven”, merkt van Berkel op.

Bron: P&O Actueel

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen