< Terug naar overzicht

Nieuw: loopbaan begint pas echt na je veertigste

Een loopbaan ligt steeds minder vaak definitief vast voor je veertigste. Steeds meer mensen kiezen daarna voor verandering of krijgen hogere ambities. Als gevolg van de vergrijzing zullen bedrijven het zich sowieso niet langer kunnen veroorloven om geen aandacht te hebben voor ‘oudere werknemers’, zo leert een analyse in Het Financieele Dagblad.

In Het Financieele Dagblad (zeg maar de Nederlandse Tijd) heeft journaliste Hilde Bouma de trends in de loopbaanpieken onderzocht. Heel wat professoren en andere arbeidsmarktexperts bespreken er hun bevindingen. Allereerst wordt vastgesteld dat medewerkers niet langer een ‘vaste’ baan hebben voor hun veertigste. Het is niet langer zo, dat er geen verandering meer mogelijk is. Steeds meer mensen willen dat én bedrijven hebben ook steeds minder keuze om geen aandacht te hebben voor veertigplussers. De vergrijzing rukt immers op. Bovendien blijkt ook meer en meer dat de aanpak van veertigplussers wel eens nuttig kan zijn om de jonge strebers niet te laten ontsporen. Dat heeft het dotcomtijdperk ook wel pijnlijk duidelijk gemaakt.


Bedrijven zullen wel meer aandacht moeten hebben voor een ‘ouderenbeleid’. Volgens Hans Hoekstra (bijzonder hoogleraar Bedrijfspsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en onderzoeker bij adviesbureau GITP) hebben bedrijven dan ook de taak om oudere werknemers ‘actief te houden’: blijven investeren in opleiding en liefst ook jobrotatie (ook al om niet vast te roesten in één functie of specialiteit) aanbieden. Medewerkers haken pas mentaal af als ze geen prikkels, motivatie én waardering meer krijgen. De analyse verscheen in Het Financieele Dagblad van 10 juni 2004.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen