< Terug naar overzicht

Neemt Adecco Nederlandse rivaal USG (Unique) over?

Volgens het Nederlandse weekblad FEM Business gonst het van de geruchten dat het Zwitsers-Franse uitzendconcern Adecco de Nederlandse concurrent United Services Group (USG) zou willen overnemen.

De uitzend-, detacherings- en HR-dienstengroep United Services Group (USG) is in België vooral bekend van Unique Interim en Secretary Plus. Adecco is wereldwijd de grootste uitzendgroep, maar heeft op de florissante Nederlandse markt nooit hoge ogen gegooid. Naar eigen zeggen heeft het er inmiddels wel een marktaandeel van 7% veroverd, wat door diverse marktkenners afgezwakt wordt tot “wellicht 6%”.


Net als in België, wordt de uitzendmarkt bij onze noorderburen gedomineerd door Randstad, dat er een marktaandeel van 37% bezit. USG bekleedt er de tweede stek met een omzet die niet eens de helft van Randstad bedraagt. Maar precies over een overname van USG wordt al een tijdje gespeculeerd. De groep heeft wat problemen gekend met een moeizame overname (van Start) en de 57-jarige oprichter en grootaandeelhouder (zowat 34%) Alex Mulder laat zich de jongste tijd maar weinig in het openbaar zien.


Mocht Adecco erin slagen USG binnen te lijven, zou de Nederlandse uitzendmarkt wel eens flink opgeschud kunnen worden. Vanuit die sterke positie zou Adecco als prijsvechter zijn weg verder naar de top kunnen uitbreiden. De sector vreest voor een drastische daling van de marges. Maar misschien komt het zover niet. In het recente verleden ging ook al het gerucht dat Adecco de Nederlandse groep Vedior en het Antwerpse Solvus (Creyf’s) zou overnemen, maar het concern ving bot.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen