< Terug naar overzicht

‘Neem tijdig afscheid van slecht presterend personeel’

Medewerkersbetrokkenheid en goed management zijn cruciaal voor de prestaties van een organisatie. Toch mogen bedrijven niet te lang aarzelen om de harde knopen door te hakken voor slecht presterende managers en medewerkers.

Dat blijkt uit het High Performance Organisations (HPO)-model van André de Waal, een Nederlands onderzoeker en directeur van het HPO Centre. Dit model wordt ingezet om de bedrijfsprestaties te verbeteren.

Tijdens een vergadering van HR-directeurs over het HPO-model, tekende de Nederlandse gespecialiseerde website HR Praktijk onder meer de waarschuwing op dat bedrijven nog te lang vasthouden aan slecht presterend personeel. Ze zouden immers terugschrikken voor de vaak hoge ontslagkosten en de sociale druk van de andere personeelsleden.

Nog tijdens de bijeenkomst getuigden HR-directeurs over de noodzaak om sommige medewerkers tijdig te vervangen om te kunnen doorgroeien als organisatie, bijvoorbeeld bij een belangrijk transformatieproces.

Ook het cruciale belang van bekwame managers, die ook zeer bekwame people managers moeten zijn, kwam herhaaldelijk ter sprake. Ook van slecht presterende managers moet tijdig afscheid genomen worden.

Een rondvraag onder HR-managers leerde tevens dat er onvoldoende aandacht wordt besteed aan werknemersbetrokkenheid. Aandacht voor engagement komt de retentie ten goede én verhoogt de prestaties.

Bron: HR Praktijk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen