< Terug naar overzicht

Nederland wil arbeidscontracten nog flexibeler maken

Nederlandse werkgevers hoeven minder snel een vast contract aan te bieden aan beginnende werknemers. Die zullen er moeten aan wennen dat zij jaren met een tijdelijk contract werken en niet automatisch een vaste baan krijgen.

De Nederlandse minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Henk Kamp werkt aan een voorstel voor de flexibilisering van arbeidscontracten.

Ook in Nederland is de ‘vaste baan’ voor onbepaalde duur de norm. Tijdelijke contracten zijn mogelijk, maar na drie korte opeenvolgende contracten is het vierde automatisch een contract voor onbepaalde duur. Het derde contract kan ook een vaste baan opleveren als de eerste twee samen langer duurden dan drie jaar.

Minister Kamp wil dit automatisme schrappen. Na een kort tijdelijk contract kunnen werkgevers straks ook nog een langer tijdelijk contract van een paar jaar aanbieden.

Volgens de minister geven contracten voor een paar jaar werkgevers een ‘sterkere prikkel’ om te investeren in scholing en training. ‘Werkgevers investeren meer in werknemers die voor langere duur verbonden zijn aan de onderneming’, aldus Kamp.

Werknemers zullen ook meer aan scholing doen: "Dit bevordert de duurzame inzetbaarheid van werknemers, die daardoor wendbaarder worden op de arbeidsmarkt en zo hun talent over de hele loopbaan optimaal kunnen ontplooien."

Kamp vindt dat hij werknemers meer zekerheid biedt: "Een kortdurend contract gevolgd door een langdurig tijdelijk contract, biedt de werknemer meer zekerheid dan drie opeenvolgende tijdelijke contracten van een jaar."

De Nederlandse vakbond FNV reageert afwijzend, ondernemersorganisaties daarentegen zijn geïnteresseerd in voorstellen die de flexibiliteit van de arbeidsmarkt vergroten.

Bron: De Volkskrant

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen