< Terug naar overzicht

Neckermann hoofdwinnaar Performance Awards 2007

Vorige week werden de eerste Performance Awards uitgereikt aan vier Belgische bedrijven. Neckermann Reizen zou tot de top van het land behoren op het gebied van klantentevredenheid én personeelstevredenheid tegelijk.

De Performance Award is een initiatief van het carrièremedium Jobat. Het doel is het vinden van de Belgische bedrijven die het meest performant zijn bij hun klanten en hun medewerkers tegelijk. Basis van de Award zijn twee onderzoeken: een studie van de klantentevredenheid en een bevraging van het personeel van de deelnemende organisaties. Bedrijven die zowel hun klanten als hun medewerkers heel tevreden kunnen maken kunnen hun toekomst veilig stellen dankzij hun excellente prestaties in deze twee kerngebieden.
Om dit na te gaan werden twee indexen ontwikkeld: de customer performance index (CPI) en de people performance index (PPI). Deze twee indexen zijn elk samengesteld uit onderliggende factoren. De CPI omvat een tevredenheidsindex (de algemene tevredenheid), loyaliteitsindex (aanbeveling, heraankoop, wisselgedrag), toegevoegde waarde index (sterkte van relatie met de klant), competitieve index (vergelijking met andere leveranciers door eigen klanten). De PPI omvat eveneens een tevredenheidsindex en een loyaliteitsindex (aanbeveling, overstapgedrag), maar ook een engagementsindex (betrokkenheid, deelnemen aan veranderingen, het bedrijf verdedigen) en een motivatie-index. Deze factoren worden onderzocht door middel van een enquête bij een selectie uit het personeels- en klantenbestand van de deelnemers.


Er werden minimaal 75 klanten en 100 medewerkers bevraagd. De scores werden vergeleken met een referentiedatabase. Dit maakte het mogelijk een betrouwbare inschatting te maken van waar een bedrijf zich bevindt in vergelijking met anderen. Neckermann behaalde de hoogste score van alle deelnemers. Drie andere bedrijven werden eveneens gelauwerd: Randstad, sociaal secretariaat Groep S en prepressbedrijf Athena Graphics.


Wenst u uw persbericht gepubliceerd te zien in deze rubriek? Informeer naar de condities bij Pascal Op de Beeck, tel. 053/60.56.72, pascal@hrsquare.be.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen