< Terug naar overzicht

Mythe van thuiswerk ontkracht?

De overgrote meerderheid van de werknemers geeft de voorkeur aan het kantoor als werkplek, zo laat een Brits onderzoek verstaan. Dat het thuiskantoor de toekomst is, lijkt dan ook een mythe. Bijna 80 procent van de werknemers heeft nog nooit een dag thuis gewerkt.

Hoewel academici met de regelmaat van een klok voorspellen dat we in de nabije toekomst zo goed als allemaal van thuis zullen werken, lijkt het in de praktijk niet zo’n vaart te lopen. Zo blijkt uit een Britse studie bij meer dan duizend werknemers.
De ondervraagde werknemers beklemtoonden de ‘sociale voordelen’ van een gemeenschappelijk kantoor. Het persoonlijk contact met collega’s wordt hoger ingeschat dan toegang tot technologie, tot documenten en betere computerhardware en software
Werknemers hebben vooral klachten over lawaai op kantoor. Het enige voordeel van thuiswerken volgens de ondervraagden is dan ook dat je minder gestoord wordt en dus geconcentreerder kan werken.
De enquête toont voorts aan dat werknemers belang hechten aan een aangename werkomgeving. Een mooi uitzicht heeft een positieve impact op de productiviteit. Maar ook een propere keuken en toiletten zijn belangrijk.
Meer dan driekwart zegt dat een onaantrekkelijke werkomgeving hen minder trots maakt op hun werkgever. En een kwart verwacht een hoger loon ter compensatie van een slechte werkomgeving.

Bron: People Management

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen