< Terug naar overzicht

Mobiliteitsproject uitzendsector zoekt uitbreiding

Een jaar geleden startten Gentse uitzendbedrijven met een minibusdienst tussen het station Dampoort en het bedrijventerrein Skaldenpark. De bus brengt van ’s ochtends tot ’s avonds niet-mobiele uitzendkrachten naar de bedrijven. De initiatiefnemers evalueren het experiment zo positief dat ze het willen uitbreiden naar andere regio’s.

Gemiddeld 50 uitzendkrachten per dag en dertien verschillende uitzendbedrijven maken gebruik van de pendeldienst. Hoe werkt het systeem? Een niet-mobiele werkzoekende met interesse voor een job in het Skaldenpark meldt zich bij de uitzendconsulente, die op haar beurt online een plaats kan reserveren op de bus.


De kosten van de pendeldienst worden vooral gedragen door de uitzendbedrijven. Zij krijgen daarvoor financiële ondersteuning van het Sociaal Fonds voor Uitzendkrachten en de GOM Oost-Vlaanderen. De uitzendkracht zelf betaalt 1 euro voor een ticket heen en terug.


De bus is het resultaat van samenwerking tussen de actie Vooruitzenden en de GOM Oost-Vlaanderen. Via de actie Vooruitzenden geven de sociale partners van de uitzendsector (Federgon, ABVV, ACV en ACLVB) een concrete invulling aan het engagement opgenomen in het sectorprotocol met de Vlaamse regering. De voorbereidingen zijn al getroffen om in andere regio’s met gelijkaardige projecten te starten.


Vooruitzenden werkt ook rond carpooling, kansengroepen en diversiteit, aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt, opleiding en positieve actie bij herstructureringen. Vijf provinciale sectorconsulenten staan in voor de concrete uitvoering.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen