< Terug naar overzicht

Mobiele werknemers werken veel langer en hun smartphone ergert hun partner

Veel mobiele werknemers kunnen niet meer zonder hun smartphone. Bijna een derde heeft zelfs ruzie met zijn partner omdat het apparaat voortdurend gebruikt wordt.

Dat blijkt uit internationaal onderzoek door iPass bij 3700 mobiele werknemers. Zes op de tien werknemers geven toe dat ze hun smartphone op hun nachtkastje leggen, 43 procent houdt zijn mobiele telefoon binnen handbereik.

Deze intieme relatie met hun smartphone zorgt er wel voor dat 38 procent ’s nachts wakker wordt om berichten te checken. Voor 35 procent van de mobiele werknemers is berichten checken het eerste wat ze doen als ze ’s morgens opstaan. Dus nog voor ze zich aankleden of ontbijten.

Ongeveer drie op de tien geeft toe dat deze nauwe band met hun de smartphone en tablet tot privéproblemen leidt, omdat partners zich ergeren aan het overmatige gebruik ervan.

Uit het onderzoek bleek eveneens dat mobiele werkers jaarlijks 240 uur meer werken dan medewerkers die hun dagen op kantoor slijten. 58 procent werkt meer dan 50 uur per week.

Bron: iPass/PW Intermediair

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen