< Terug naar overzicht

Mission statement van een bedrijf wint belang bij sollicitanten

Hoe vaak vragen sollicitanten naar het mission statement van een bedrijf? Geeft het management inspraak aan werknemers bij het opstellen ervan? Een internationale enquete verschaft aanwijzingen.

Robert Half Finance & Accounting zocht het antwoord op deze vragen door 2739 HR- en financieel managers in negen landen te ondervragen. De helft van de respondenten zegt dat slechts een vierde van de sollicitanten interesse toont in waar het bedrijf voor staat. De grote meerderheid van de sollicitanten vraagt dus niet naar de waarden van het bedrijf. Het onderzoek stelt wel vast dat de bedrijfswaarden, naast de inhoudelijke kenmerken van een job, in de toekomst een grotere rol zullen spelen in de keuze van sollicitanten om al dan niet te solliciteren bij een bepaald bedrijf. Deze stijgende trend zou te maken hebben met de huidige krapte op de financiële arbeidsmarkt. Eenmaal een sollicitant is aangenomen, heeft hij dan inspraak in het opstellen van de mission statement? Ruim de helft van de ondervraagde managers beweert rekening te houden met de mening van medewerkers.

Niet enkel de bedrijfswaarden worden belangrijker bij sollicitanten, ook de manier waarop een bedrijf de kandidaten behandelt tijdens de selectieprocedure beïnvloedt de aantrekkingskracht van het bedrijf. Uit een onderzoek door Reed Consulting onder 2500 pas afgestudeerden uit Groot-Brittannië bleek dat een vierde van de afgestudeerden al eens een potentiële werkgever de rug toekeerde omwille van klachten over wervingsmethodes. Drie vierde van de afgestudeerden knapt af op het feit geen enkele reactie te krijgen na het sturen van een sollicitatiebrief. Andere veelgehoorde klachten zijn: het ontbreken van feedback na een afwijzing (60%) en te lange selectieprocedures (23%). Het onderzoek besluit dat werkgevers er maar beter voor kunnen zorgen dat de hele procedure vlekkeloos verloopt, om achteraf reputatieschade te vermijden.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen