< Terug naar overzicht

Millenniumjongeren vinden Facebook en smartphone belangrijker dan loon

Jonge professionals en studenten willen vrij kunnen gebruikmaken van sociale media, hun eigen mobiele apparaten en internet tijdens het werk. Die wens is zelfs zo sterk, dat ze hun keuze voor een werkgever beïnvloedt, soms zelfs meer dan het geboden salaris.

Zo bedankt meer dan de helft (56 procent) van de jongeren voor een werkgever die het gebruik van sociale media verbiedt. Een ruime meerderheid (70 procent) vindt het ook niet nodig om regelmatig naar kantoor te gaan, behalve voor belangrijke afspraken. Dat zijn enkele opvallende uitkomsten van een internationaal onderzoek uitgevoerd in opdracht van Cisco.

Flexibiliteit is zeer belangrijk voor de volgende generatie werknemers. Daarbij gaat het niet alleen om de flexibiliteit om thuis of op afstand te werken maar ook om je eigen apparaten te gebruiken, een trend die bekendstaat onder de noemer 'Bring Your Own Device' (BYOD).

Verrassend genoeg blijkt dat traditionele methoden om jonge medewerkers aan te trekken en te behouden, zoals het loon, minder belangrijk zijn voor de millenniumgeneratie.

Aan het tweede jaarlijkse Cisco Connected World Technology Report namen meer dan 2800 studenten en jonge professionals in 14 landen deel. Het onderzoek wil nagaan voor welke uitdagingen organisaties staan bij het zoeken naar een optimale balans tussen het vervullen van de verwachtingen van medewerkers en hun zakelijke doelstellingen.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen