< Terug naar overzicht

Miljoen banen in gehele EU op nieuwe website

Wie buiten de landsgrenzen een baan zoekt in Europa, kan vanaf deze week terecht op de website EURES. Daarop komen een miljoen vacatures te staan. Europees commissaris Spidla van Sociale Zaken hoopt dat de site de mobiliteit van werknemers zal vergroten, wat gunstig zou zijn voor de economische groei.

Momenteel werkt slechts 2% van de ruim 450 miljoen EU-burgers legaal in een andere lidstaat. Gemiddeld houdt de Europeaan ook 10,6 jaar dezelfde baan. In de Verenigde Staten wisselen werknemers gemiddeld om de 6,5 jaar van job. De Europese Unie heeft dus niet zonder reden 2006 uitgeroepen tot het jaar van de mobiliteit van werknemers. De nieuwe vacaturesite is welgekomen.

De banen op de EURES-website worden aangedragen door 600 lokale informatiecentra, die de vacatures weer doorgestuurd krijgen van arbeidsbureaus. Spidla verzekerde dat de Europese Commissie zal toezien op een gelijke behandeling van sollicitanten uit alle lidstaten. Het blijken overigens vooral taalproblemen te zijn (voor 50% van de werknemers) die EU-burgers ervan weerhouden naar een andere lidstaat te verhuizen. Tegelijkertijd zegt 66% van de Europeanen bereid te zijn de eigen regio te verlaten om werk te zoeken.

De site is op dit adres te vinden: http://europa.eu.int/eures/home.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen