< Terug naar overzicht

Middenmanagers zijn ontevreden

Volgens een wereldwijd jaarlijks onderzoek zijn middenmanagers over de gehele wereld ontevreden over hun huidige werkgever. Een derde beschuldigt hun leidinggevenden zelfs van wanbeleid.

Het onderzoek van Accenture wijst uit dat slechts vier op tien middenmanagers (39%) tevreden of zeer tevreden is in het bedrijf waar ze werken. Een vijfde van de respondenten voelt zich ongelukkig bij de huidige werkgever. Voorts is een groot deel van de middenmanagers (30%) niet te spreken over het management van hun onderneming, dat ze beschrijven als ‘wanbeleid’.
Het onderzoek werd gevoerd bij meer dan 1400 kadermanagers in negen landen in Europa, Noord-Amerika en Azië. Er zijn wel grote verschillen tussen de landen genoteerd. In de VS, Spanje, Duitsland en Australië zijn de managers over het algemeen meer tevreden dan hun collega’s in andere landen. Toch is ook hier één op vijf zo ontevreden dat de term ‘wanbeleid’ valt.
De ontevredenheid uit zich vooral in het gegeven dat bijna een kwart (23%) van de respondenten actief op zoek is naar een nieuwe baan. Een kwart van hen zegt dat de belangrijkste reden daarvoor gebrek aan perspectieven bij hun huidige baas is. Een even groot deel noemt betere voorwaarden elders een belangrijke motivatie. De respondenten werden ook gevraagd mee te delen wat hen het meeste stoort in hun huidige functie. De grootste bron van frustratie is het loon: 44 % klagen dat ze te weinig betaald krijgen. Ongeveer evenveel middenmanagers (43%) vinden dat ze veel te weinig erkenning krijgen in vergelijking met hun inzet en het werk dat ze verzetten. Voor meer dan een derde (35%) is een onevenwicht tussen werk en privé reden tot ontevredenheid. Een even hoog percentage heeft genoeg van het gebrek aan doorgroeimogelijkheden.
Hoewel bijna de helft van de respondenten tevreden is over de werkomstandigheden en secundaire arbeidsvoorwaarden (respectievelijk 53% en 48% stelt dat hun organisatie werkomstandigheden en secundaire arbeidsvoorwaarden op een goede of zeer goede wijze beheert), gaf men andere zaken een veel slechtere evaluatie. Managementvergoeding, de mogelijkheid om flexibel te werken, ondersteuning bij slechtnieuwsgesprekken en doorgroeimogelijkheden scoren beduidend minder goed.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen