< Terug naar overzicht

Megabetoging voor behoud van hoogovens

De manifestatie gisteren voor het behoud van de hoogovens in Luik heeft gisteren tienduizenden manifestanten naar het Luikse centrum gelokt. Het ging om de grootste manifestatie in de ‘vurige stede’ sinds 1960.

Volgens de politie waren er 35.000 betogers komen opdagen, de organisatoren telden er 50.000. Het protest tegen de sluiting werd gedragen door een heel breed front. Behalve de staalarbeiders waren er ook vertegenwoordigers uit de banksector, de gemeentelijke administratie, de RTBf en de openbare vervoersmaatschappijen. Ook heel wat politici stapten mee op. Voorts was er een delegatie van het Gentse Sidmar en hielden heel wat middenstanders uit sympathie de deuren dicht. Eind januari besliste de staalgroep Arcelor niet langer te investeren in zijn continentale hoogovens. Voor Cockerill Sambre betekent dit dat het vuur in de hoogovens in Ougrée en Seraing respectievelijk in 2005 en 2006 worden gedoofd. Door de sluiting verliezen 1.700 staalarbeiders hun baan en dreigen er volgens de vakbonden nog eens 5.000 jobs te sneuvelen bij onderaannemers en leveranciers. Enig incident was de taart die Waals minister van Begroting, Michel Daerden, in het gezicht kreeg.
De kans is zeer gering dat de Arcelor-top de bedrijfslogica opzij schuift. Eerder al werd verklaard dat niet op de genomen beslissing wordt teruggekomen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen