< Terug naar overzicht

Meeste medewerkers blijven trouw aan werkgever

Vier op de vijf medewerkers wereldwijd is niet van plan om binnen het jaar een nieuwe werkgever te zoeken. Zij blijven vooral om financiële redenen. Degene die wel uitkijken naar een andere werkgever, doen dit uit ontevredenheid over geboden carrièrekansen en hun directe leidinggevende.

Dat blijkt uit een wereldwijde studie van consultant Deloitte. 80 procent van de respondenten is niet van plan om binnen het jaar van werkgever te veranderen. Deze ommezwaai is opmerkelijk, vorig jaar zei nog twee op de drie dat ze weg wilden bij hun werkgever.

De voorbije twaalf maanden is één op de tien werknemers veranderd van job. 22 procent kreeg promotie en 15 procent kreeg een nieuwe functie bij zijn werkgever.

De belangrijkste redenen om zijn werkgever te verlaten, zijn gebrekkige carrièremogelijkheden (27 procent), een mooi aanbod op de arbeidsmarkt en ontevredenheid met de directe leidinggevende (22 procent). 21 procent verwijst naar te weinig uitdagingen in de job en een te lage verloning.

Leiderschap


De top vijf van de redenen om te blijven zijn van financiële aard: een extra bonus of een andere financiële incentive (44 procent), promotie (42 procent) en loonsverhoging (41 procent). Een kwart (26 procent) verwijst naar de mogelijkheid om flexibel te werken als belangrijkste reden om te blijven.

Ook leiderschap is een belangrijke retentiefactor. 62 procent van degene die bij hun werkgever willen blijven, hebben een groot vertrouwen in het leiderschap van hun onderneming.

Generatie X-medewerkers zijn het meeste actief op zoek op de arbeidsmarkt, terwijl millennials-medewerkers het snelste stijgen op de carrièreladder. Vooral de financiële sector dreigt veel talent te verliezen: 25 procent kijkt uit naar een andere werkgever.

Gemiddeld een derde van de medewerkers is niet tevreden over zijn huidige job.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen