< Terug naar overzicht

Meeste bedrijven hebben geen strategie om vrouwen te laten doorstoten naar topfuncties

De meeste organisaties zijn onvoldoende ingericht om vrouwen in topposities te krijgen. 67 procent van de onderzochte organisaties in Europa hebben geen eenduidige strategie of filosofie opdat vrouwen zich kunnen ontwikkelen om een toppositie te bemachtigen.

Ook zijn er geen talentontwikkelingsprogramma’s of opleidingen speciaal gericht op vrouwen. Dat blijkt uit Mercer’s ‘Women’s Leadership Development Survey’. Slechts 14 procent van de onderzochte organisaties is van mening dat de cultuur van de organisatie goed genoeg ontwikkeld is om vrouwen in topposities te ondersteunen. Nog eens 48 procent geeft aan dat dit slechts gedeeltelijk het geval is.

Sigrid Geens, Retirement Risk & Finance Leader bij Mercer: “Bij veel organisaties ontbreekt een goed diversiteitsbeleid, terwijl het wel nodig is. Diversiteit kan ervoor zorgen dat er betere besluitvorming plaatsvindt en het kan leiden tot meer creativiteit. Maar louter het willen opkrikken van het aantal vrouwen in (top)posities heeft een contraproductief effect. Het diversiteitsbeleid moet natuurlijk bestaan uit targets, maar ook uit ondersteunende maatregelen als identificeren, ontwikkelen, faciliteren en positioneren van talentvolle vrouwen.”

De drie voornaamste redenen die vrouwen belemmeren om door te stoten naar topposities zijn:
 • Het gebrek aan vertrouwen van de vrouwen zelf en het gebrek aan (sociale) netwerken.

 • De bereidheid om te verhuizen.

 • Het gebrek aan ondersteuning van het topmanagement.

 • Geef als eerste een reactie

  Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
  < Terug naar overzicht

  U zoekt, u vindt !

  HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

  Word nu lid !
  Geniet van de voordelen