< Terug naar overzicht

Meerderheid van kandidaten krijgt nooit antwoord op sollicitatie

Meer dan de helft van de Belgische werkzoekenden krijgt geen reactie van het bedrijf als hun kandidatuur niet weerhouden is. Hierdoor krijgen kandidaten een negatief beeld van het bedrijf.

Dat blijkt uit een onderzoek van jobsite StepStone naar het sollicitatiegedrag van werkzoekenden. 57 procent van de sollicitanten beweert dat ze nooit een antwoord krijgen van het bedrijf waar ze gesolliciteerd hebben. De meerderheid van deze kandidaten krijgt hierdoor een negatief beeld van het bedrijf in kwestie. 36 procent van de sollicitanten die geen antwoord kregen, zeggen zelfs dat dit hun mening zeer negatief beïnvloedt.

Geen antwoord krijgen op een sollicitatie verandert de houding van kandidaten ten opzichte van de producten of diensten van het bedrijf. 13 procent van de deelnemers die een negatieve ervaring gehad hebben met een bedrijf, zeggen dat dit een negatieve invloed heeft op hun koopgedrag. 36 procent van hen zegt dat de negatieve ervaring waarschijnlijk een negatieve invloed zal hebben op hun koopgedrag.

800 bedrijven en 21 262 jobzoekers namen aan dit onderzoek deel. Het onderzoek werd gevoerd in Oostenrijk, België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Zweden.

Bron: StepStone

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen