< Terug naar overzicht

Meerderheid kmo’s hanteert nultolerantie voor alcohol en drugs

Sinds 1 april 2010 moeten alle bedrijven een preventief alcohol- en drugbeleid hebben. Dat lijkt overbodig, want 67 procent van de kmo’s heeft strikte regels uitgevaardigd over het gebruik van alcohol en drugs op de werkvloer.

Het merendeel van de kmo's deed dat al voor 1 april 2010. Deze kmo’s hebben duidelijke regels uitgetekend: drugs en alcohol zijn taboe tijdens de werkuren. Zo blijkt uit een rondvraag van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ).

Bij 42 procent van de kmo’s leidt het betrappen van een werknemer met alcoholische dranken of drugs meteen tot ontslag. Dergelijke roesmiddelen blijken wel meer dan verwacht op de werkvloer voor te komen, blijkt uit de rondvraag. 21 procent van de kmo’s werd de afgelopen drie jaar geconfronteerd met problematisch drank- of druggebruik.

Onder bepaalde voorwaarden mag een werkgever ook alcohol- en drugtesten uitvoeren om intoxicatie uit te sluiten. Toch blijkt slechts 29 procent van de kmo’s voorstander te zijn van dergelijke testen. 41 procent vindt het absoluut niet de taak van de werkgever om dat te controleren, terwijl 30 procent niet eens wist dat dergelijke testen toegestaan kunnen zijn.

Problematisch drug- en alcoholgebruik op de werkvloer kost de maatschappij handenvol geld, meer bepaald 2,52 miljard per jaar, zo blijkt uit een studie van de Nationale Arbeidsraad uit 2009. Werknemers die problematisch gebruik vertonen, zijn immers twee tot zes keer meer afwezig zijn dan anderen, zijn gevoelig minder productief zijn en doen bovendien het risico op arbeidsongevallen met twee tot vier keer toenemen.

Bron: NSZ

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen