< Terug naar overzicht

Meerderheid Europeanen tegen quota voor vrouwen

Twee derde van de Europeanen is tegen quota voor het aantal vrouwen in een bedrijf. De kwaliteiten van medewerkers zijn belangrijker dan het geslacht. In België zijn quota wel populair, bijna een derde van de Belgische bedrijven hanteert quota voor het aantal vrouwen.

Dat blijkt uit een rondvraag van Stepstone bij meer dan 7200 mensen uit acht Europese landen.

Slechts één op de drie deelnemers (34 procent) is een voorstander van quota voor het aantal mannen en vrouwen in een bedrijf. 19 procent van de Europeanen bevestigde dat er in hun bedrijf quota zijn voor het aantal mannen en vrouwen. De overige Europese deelnemers werken in een bedrijf dat zelf kiest hoeveel mannen en vrouwen ze aannemen.

De resultaten in de Europese landen zijn gelijklopend. Toch zijn er enkele interessante verschillen. In België zijn quota redelijk populair: 38 procent van de Belgen is er voorstander van. Bijna een derde van de Belgische bedrijven heeft al quota voor het aantal vrouwen in hun bedrijf, tegenover 19 procent in heel Europa. De Denen staan het meest negatief tegenover quota: 85 procent van hen is tegen.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen