< Terug naar overzicht

Meer vrouwen aan de top van familiebedrijven

Vrouwen vinden steeds vaker hun weg naar de top van familiebedrijven. Meer dan mannen slagen zij erin om familiebedrijven als een geïntegreerd systeem te leiden. Ze doen dat met oog voor de bedrijfsnoden én de gezondheid van de familierelaties.

Tot die conclusies kwam Diane Arijs, docent en onderzoekster bij het Studiecentrum voor Ondernemerschap van de HUB, tijdens haar doctoraatsonderzoek. Haar werk werd bekroond met de prestigieuze internationale ‘Jeff Rothstein Award’.

Ongeveer een derde van de Belgische familiebedrijven die de komende tien jaar het leiderschap overdragen, kiezen voor een vrouwelijk familielid als (co-)gedelegeerd bestuurder. Tien jaar geleden was dat nog maar 23 procent.

“Dat percentage zal in de toekomst wellicht stijgen. Allereerst omdat vrouwelijke familieleden meer kansen krijgen om het familiebedrijf te leiden als een vrouw het bedrijf overdraagt, maar ook omdat vrouwelijke familieleden een bestuursfunctie meer als een haalbare kaart zien wanneer de leiding door een team gebeurt”, zegt Arijs.

Vrouwelijk leiderschap


Uit een bevraging bij ongeveer 400 bedrijven blijkt dat mannelijke leiders duidelijk meer aangeven dan vrouwen dat ze meer gerespecteerd worden en invloed hebben op medewerkers. Mannen zeggen ook dat ze meer zelfvertrouwen hebben.

Vrouwelijke familiale leidinggevenden investeren meer in emotionele en cognitieve familiecohesie. Ze houden meer rekening met de familierelaties wanneer ze bedrijfsbeslissingen nemen en overleggen meer met betrokken familieleden. In familiebedrijven die door vrouwen worden geleid, staan de familieleden sterker achter de bedrijfsdoelstellingen.

Bron: HUB

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen