< Terug naar overzicht

Meer voldoening uit het werk

Belgische werknemers vinden dat het evenwicht tussen hun werk en privéleven is verbeterd. Ze halen ook meer voldoening uit het werk, hoewel ze harder werken dan ooit.

Dat blijkt uit de Regus Work-Life Balance Index, waarvoor meer dan 16.000 zakelijke respondenten in meer dan 80 landen werden ondervraagd. In België werden 200 werknemers ondervraagd.

60 procent van de Belgische werknemers zegt meer voldoening uit zijn job te halen in vergelijking met 2010. Wereldwijd haalt bijna 70 procent meer voldoening uit zijn job in vergelijking met twee jaar geleden.

Meer dan de helft van de Belgische werknemers (51 procent) is tevreden over de hoeveelheid tijd die hij of zij thuis doorbrengt of over heeft voor vrijetijdsbesteding. Wereldwijd is dit 59 procent van de werknemers.

Niettemin zegt de meerderheid van de Belgische werknemers (79 procent) dat ze meer werk gedaan krijgen dan in 2010. Wereldwijd is dit 74 procent van de werknemers. Dit bevestigt dat er een verband bestaat tussen productiviteit en een goede werk-privébalans.

Een mogelijke verklaring voor de betere balans tussen werk en privé zijn de inspanningen van bedrijven om pendeltijden te verkorten. Volgens meer dan een derde (36 procent) van de Belgische werknemers (41 procent wereldwijd) houdt hun werkgever rekening met de stress van lang pendelen.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen