< Terug naar overzicht

Meer uitzendwerk, maar alleen voor arbeiders

De uitzendsector tekent weer positieve cijfers op: een vooruitgang met 1,81 procent in maart ten opzichte van februari. En zelfs met 6,19 procent ten opzichte van maart 2009. Die toename komt uitsluitend van de arbeiders, bij de bedienden is er nog altijd achteruitgang.

In maart liet de uitzendsector een groei met 1,81 procent optekenen ten opzichte van de maand februari. Dit resultaat is het gevolg van de toename met 3,32 procent van de activiteit in het arbeiderssegment. In het bediendesegment was er nog een lichte daling met 0,28 procent.

In vergelijking met de maand maart van vorig jaar was er in de sector, voor het eerst sinds 21 maanden, een positieve evolutie. Het aantal gepresteerde uren steeg met 6,19 procent. Ook dit resulteerde uit de activiteit in het arbeiderssegment, waar het aantal gepresteerde uren toenam met 15,26 procent. In het bediendesegment bleven de cijfers negatief: 4,21 procent.

Als gevolg van dit alles bereikte de Federgon-index 201,54 punten in maart 2010 tegenover 197,96 punten in februari. Deze index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 1995 (basis 100), en dit op basis van voor seizoeninvloeden gecorrigeerde cijfers.

Bron: Federgon

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen