< Terug naar overzicht

Meer studenten kiezen voor technologie

Al 3642 studenten hebben zich ingeschreven voor technologiestudies in het hoger onderwijs. Dat is meer dan de helft van alle inschrijvingen van vorig jaar.

Dat blijkt uit de technologiebarometer van de technologiefederatie Agoria, die de dagelijkse evoluties van de inschrijvingen voor technologierichtingen in het hoger onderwijs volgt.

Na twee weken hebben 3642 studenten zich aangemeld voor technologiestudies in het hoger onderwijs, en meer bepaald voor de richtingen ICT, professionele bachelor Technologie, master Industriële Wetenschappen & Technologie en Ingenieurswetenschappen. Daarmee werd nu al meer dan de helft van de inschrijvingen van het volledige vorige academiejaar behaald.

Agoria hoopt op een groei van het aantal technologiestudenten met 10 procent. “We schatten dat er nu jaarlijks een 800-tal ingenieurs te weinig afstudeert om te voldoen aan de vraag van de arbeidsmarkt. Maar op termijn zouden we eigenlijk minstens 9000 technologiestudenten op jaarbasis moeten hebben”, zegt Wilson De Pril, directeur-generaal van Agoria Vlaanderen.

Vorig jaar sloot de teller van de technologiebarometer af op 7091 generatiestudenten. Daarmee steeg voor het tweede opeenvolgende jaar het aantal technologiestudenten. Vooral de richting burgerlijk ingenieur bevestigde de voorbije jaren een hernieuwde populariteit: na een forse stijging van het aantal studenten bij de start van het academiejaar 2011-2012 (+15 procent), tekende deze richting ook vorig jaar nog een stijging op van 2,6 procent.

Bron: Datanews/De Tijd

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen