< Terug naar overzicht

Meer salaris? Vader worden

Mannen die meer willen verdienen, doen er goed aan vader te worden. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Bielefeld.

Vader worden heeft een positieve impact op uw loonstrookje. Dat is de vaststelling na onderzoek onder Duitse werknemers door wetenschappers van de Universiteit van Bielefeld. De studie werd gepubliceerd in het Duitse blad Psychologie Heute. De Nederlandse business-site Z24 pikte het nieuws op.

Het verschil in loon is significanter naarmate de opleiding van de man hoger is. Het loon van een academisch geschoolde vader met één kind is 4% hoger dan van een man met dezelfde leeftijd, met een soortgelijke opleiding, maar dan zonder kinderen. Met een tweede kind stijgt het verschil naar 6%.

De Duitse onderzoekers vermoeden dat vaders dwingender zijn bij de salarisonderhandelingen dan niet-vaders. Logisch, want hoe meer kinderen, hoe meer kosten. Daarnaast zouden werkgevers bereid zijn meer salaris te bieden aan werknemers die vader zijn dan aan werknemers zonder kinderen. Ook kostwinners zullen eerder een hoger loon ontvangen dan niet-kostwinners.


Bron: Z24

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen