< Terug naar overzicht

Meer dan de helft van Vlaamse kmo’s wil 50-plussers in dienst nemen

Van alle Vlaamse kmo’s met minstens één werknemer heeft 67 procent 50-plussers in dienst. In bijna een kwart van de kmo’s is vijf tot tien procent van het personeel 50-plus. Bovendien is 62 procent bereid om oudere werknemers aan te werven.

Dat blijkt uit een rondvraag van Unizo bij 400 kmo’s. Van de ondervraagde werkgevers, zegt slechts 8 procent dat 50-plussers niet welkom zijn. Iets minder dan een derde (30 procent) schat de kans dat ze ooit in hun bedrijf zullen werken klein in. De voornaamste redenen hier zijn een te lage productiviteit en te hoge personeelskosten.

Meer dan zes op de tien kmo’s zijn wel bereid om met 50-plussers te werken en zijn zelfs bereid zijn personeelsbeleid aan te passen aan oudere werknemers. De voornaamste troeven van 50-plussers zijn hun ervaring en loyaliteit.

Kmo’s beschouwen brugpensioen eerder als een probleem dan als een opportuniteit. Op de vraag of ze als werkgever dan in de toekomst van brugpensioen gebruik zullen maken, antwoordt 66 procent neen en 22 procent waarschijnlijk niet.

De meeste werkgevers geven ook aan dat de vraag voor brugpensioen bijna nooit gesteld wordt. 77 procent heeft de vraag nog niet gekregen, 13 procent krijgt die soms.

Bron: Unizo

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen