< Terug naar overzicht

Meer dan 1 op de 10 Belgen verliest tijd in nutteloze vergaderingen

Meer dan één op de tien Belgen holt dagelijks van de ene vergadering na de andere, maar zegt dat dit eigenlijk enkel tijdverspilling is.

Dat blijkt uit een onderzoek van StepStone, waaraan bijna 900 bezoekers van de site deelnamen. De opvallendste resultaten:

 • 12 procent vergadert ontzettend veel (maar vindt het dus tijdverspilling).

 • 20 procent vergadert veel, maar geeft aan dat deze vergaderingen wel nuttig zijn.

 • 42 procent heeft weinig vergaderingen tijdens de werkdagen.

 • 25 procent vergadert nooit op het werk.


 • "63 procent van de Europese werknemers zegt dat een interessante jobinhoud noodzakelijk is om gemotiveerd te blijven. De resultaten van dit onderzoek zijn dan ook een slecht teken. Mensen die het gevoel hebben dat ze hun tijd verspillen in nutteloze vergaderingen, zullen immers steeds minder gemotiveerd zijn en op termijn misschien overwegen om het bedrijf te verlaten... We kunnen bedrijven dan ook aanraden om er zo veel mogelijk op toe te zien dat hun werknemers niet te veel tijd verspillen in nutteloze vergaderingen. Werknemers kunnen we alleen aanraden om op tijd aan de alarmbel te trekken of hun conclusies te trekken als ze vinden dat hun job minder interessant wordt", zegt Michel Tubbax, managing director van StepStone België.

  Geef als eerste een reactie

  Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
  < Terug naar overzicht

  U zoekt, u vindt !

  HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

  Word nu lid !
  Geniet van de voordelen