< Terug naar overzicht

Meer allochtone managers

Het aantal allochtonen op managementposities stijgt licht. Dat geldt vooral voor bedrijven met een diversiteitsbeleid.

Eén en ander komt naar voren in een jaarlijks onderzoek in Nederland naar diversiteit, uitgevoerd door Volkskrant Banen en adviesbureau GITP. De onderzoekers stellen vast dat bij veel werkgevers de intentie om meer hoogopgeleide allochtonen aan te nemen wel aanwezig is. Maar nog niet de helft van hen neemt daadwerkelijk allochtonen in dienst. Volgens de ondervraagden is de negatieve beeldvorming rond allochtonen daar debet aan.

Driekwart vindt dat een organisatie een afspiegeling van de samenleving moet zijn, maar slechts 37% ziet de eigen organisatie zo.

Het aantal bedrijven dat gerichte actie onderneemt om meer allochtone medewerkers binnen te halen, groeit. Zij hebben, bijvoorbeeld, multiculturele rekruteerders in dienst of stellen gemengde teams samen.

Opvallend is dat allochtone vrouwen zichzelf als ambitieuzer beschouwen dan autochtone vrouwen. Beide groepen werken evenveel uren, maar autochtone vrouwen ervaren meer stress. Volgens de onderzoekers komt dat doordat allochtone vrouwen wat meer gewend zijn, zij moeten meer moeite doen om te kunnen studeren en passend werk te vinden. De onderzoekers verwachten daarom dat deze vrouwen het glazen plafond gaan doorbreken.


Bron: Gids voor personeelsmanagement

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen