< Terug naar overzicht

Medewerkers met te lage werkdruk willen ander werk

De jongste maanden steeg de tevredenheid van werknemers in de Benelux, zo blijkt uit de tevredenheidsindex van Effectory. Maar ook de werkdruk stijgt. Opmerkelijk is dat niet alleen werknemers met een te hoge werkdruk uitkijken naar een andere baan, ook zij die een te lage werkdruk ervaren kijken – zelfs vaker – over het muurtje.

Medewerkers die een te hoge of te lage werkdruk ervaren, zeggen over het algemeen dat zij minder tevreden zijn met hun huidige werkgever. Deze medewerkers geven ook aan eerder een andere baan te zoeken. Van de medewerkers die een veel te lage werkdruk ervaren, zoekt 45% een nieuwe baan buiten het bedrijf. Van de medewerkers die de werkdruk veel te hoog vinden, zoekt 36% een nieuwe baan buiten het bedrijf. Van de medewerkers die tevreden zijn over de werkdruk, zoekt – toch ook nog – 19% een andere baan.

De Nationale Tevredenheidsindex van het enquêtebureau Effectory laat zien dat de algemene tevredenheid van medewerkers in september jl. is toegenomen ten opzichte van de maanden daarvoor. Medewerkers geven gemiddeld een 7,5. Zij zijn het best te spreken over hun collega’s en het minst over hun beloning.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen