< Terug naar overzicht

Medewerkers blijven thuis voor sportzomer

Het Europees voetbalkampioenschap in Polen en Oekraïne en de Olympische Spelen in Londen zijn een hoogtepunt voor de sportliefhebbers. Die sportzomer deigt tot belangrijk werkverlet te leiden.

Uit een onderzoek van Harris Interactive en The Workforce Institute van Kronos blijkt dat ongeveer een kwart van de werknemers uitvluchten zoekt om afwezig te zijn op het werk om het sportgebeuren te kunnen volgen. Het grootste werkverlet moet worden verwacht in China.

Meer dan de helft van de Chinese werknemers (58 procent) zegt thuis te willen blijven om het voetbal of de Olympische Spelen te kunnen volgen. Ook in India zegt 48 procent te deserteren om sportwedstrijden te kunnen volgen. In Frankrijk echter blijft het absenteïsme beperkt tot amper één procent.

In China zegt bovendien 54 procent van de werknemers de dag na een sportgebeuren afwezig te blijven op het werk, omdat het de avond voordien te laat is geworden. Ook daar haalt India een score van 41 procent, tegenover nauwelijks één procent in Frankrijk.

Toch zijn sportminnende werknemers consciëntieus. Zo beweert 92 procent van de Franse werknemers zich minstens enigszins schuldig te voelen door hun afwezigheid wegens sportwedstrijden, gevolgd door China (90 procent), Mexico (85 procent), India (78 procent) en Australië (74 procent).

Britten, Fransen, Australiërs en Mexicanen blijven vooral voor voetbal thuis. Elders gaat het om American football (Verenigde Staten), ijshockey (Canada), basketbal (China) en cricket (India).

De werkgevers trachten het probleem onder controle te houden door de werknemers flexibele arbeidstijden aan te bieden. In India wordt ook thuiswerk als strategie naar voren geschoven. Andere oplossingen zijn onbetaalde verlofdagen.

Bron: Express.be

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen