< Terug naar overzicht

Manpower neemt Right Management Consultants over

Op 10 december kondigde het hoofdkwartier van de uitzendgroep Manpower de overname aan van Right Management Consultants. De transactie zou een waarde hebben van 488 miljoen dollar en verlopen via een uitwisseling van aandelen. Ze geniet naar verluidt de steun van het huidige management van Right.


De overname van Right door Manpower betekent een samensmelting van twee marktleiders op het vlak van HR-dienstverlening. Manpower, dat zich ontwikkelde vanuit de uitzendbranche, strijdt wereldwijd met Adecco om de eerste plaats in de sector van de HR-dienstverlening. Het bedrijf heeft 4000 kantoren in 63 landen. Right Management Consultants is de marktleider in outplacement, carrièrebegeleiding en HR-consultancy en telt 300 kantoren over de gehele wereld. Daarmee zou het in 2003 een omzet boeken van 450 miljoen dollar.


Beide bedrijven hebben een stevige voet aan de grond in België, hoewel Manpower het hier qua omvang nog moet afleggen tegen Randstad, Adecco, Solvus en Vedior.


Eerst was er een voorstel van management buy-out onder leiding van de huidige CEO Rich Pinola, daarna volgden geruchten over gesprekken met Adecco. Het werd dus Manpower, met goedkeuring van het huidige Right-management. Rich Pinola blijft aan het hoofd van Right staan. Tenminste als de deal succesvol afgerond wordt. Dat zou voorjaar 2004 moeten gebeuren. (meer info: www.manpower.com en www.right.com)

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen