< Terug naar overzicht

"Mannen geschikter voor ‘het nieuwe werken’"

Mannen hebben een persoonlijkheid die beter aansluit op onderdelen van ‘het nieuwe werken’ dan vrouwen. Het verschil tussen ouderen en jongeren is daarentegen te verwaarlozen.

Althans, dat blijkt uit onderzoek van testuitgeverij TalentLens onder bijna 900 respondenten.

Zo hechten mannen gemiddeld minder waarde aan hulp en motivatie van anderen in hun werk dan vrouwen en vinden ze een gestructureerde werkomgeving minder belangrijk.

Daarnaast vinden ze persoonlijke onafhankelijkheid in hun werk belangrijker dan het andere geslacht. Deze punten zijn van belang om geschikt te zijn op een flexibele manier werk in te delen.

De resultaten zijn bedoeld als ijkpunt voor individuen: hoe geschikt is een bepaalde man of vrouw in vergelijking met de rest van de beroepsbevolking? Daarom zeggen deze resultaten niets over individuen. Alleen dat een gemiddelde man geschikter is dan een gemiddelde vrouw.

Het verschil tussen mannen en vrouwen bleek het enige relevante. Het onderzoek toont aan dat jongeren niet geschikter zijn voor 'het nieuwe werken' dan ouderen. Ook opleidingsniveau maakte niets uit voor de geschiktheid.

De 900 respondenten vulden Sosie in, een persoonlijkheidsvragenlijst waarmee zowel de persoonlijkheid van een werknemer als zijn waarden worden gemeten. Beide zijn van belang om een inschatting te maken of iemand geschikt is tijd- en plaatsonafhankelijk te werken.

Bron: P&O Actueel

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen