< Terug naar overzicht

Mannelijke werknemer surft vier uur per dag

Mannelijke werknemers in het Verenigd Koninkrijk bezoeken liefst vier werkuren per dag allerlei internetsites voor privé-doeleinden. Dat is dubbel zo veel als hun vrouwelijke collega’s. Rechtenbureau Peninsula komt na onderzoek tot die ontnuchterende vaststelling. Vooral eBay is in trek.

De enquête polste bij 1542 Britse werknemers naar hun internetgebruik. Dat de toegang tot internet en e-mail werknemers tot vier uur per dag van hun werk houdt, is niet weinig onrustwekkend. Peter Done, managing director van Peninsula beaamt: “Werkgevers moeten dringend duidelijke regels opstellen en bij overtreding van die regels daaraan straffen verbinden. Een werknemer heeft de plicht om te werken, hij mag niet de hele dag zitten surfen.”

De favoriete internetsite is eBay, waarop men bij opbod waren kan kopen en verkopen. 74% van de werknemers zegt op regelmatige basis de site te bezoeken, tijdens het werk. De koopjessite Amazon staat bij zowel mannen als vrouwen in de top drie van geliefde sites. Verder surfen vrouwen geregeld naar webpagina’s over familie en gezondheid. Mannen gaan voor BBC Sport.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen