< Terug naar overzicht

Managers: zieke werknemers komen toch werken

Belgische HR- en financiënmanagers geven aan dat één op de drie werknemers opdaagt wanneer hij ziek is. De zieke werknemers doen dat uit vrees een te grote achterstand op te lopen en om een goede indruk te maken bij hun chef en collega’s.

Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd in opdracht van Accountemps bij 5495 internationale HR en Finance Managers in 19 landen.

Kleinzerig


Vergeleken met het buitenland, schatten de Belgische managers hun werknemers toch nog kleinzerig in. Het Belgische percentage ligt al bij al vrij laag (31 procent). In Tsjechië zeggen managers dat maar liefst 67 procent van werknemers ziek naar het werk gaat, gevolgd door Oostenrijk (59 procent), de Verenigde Staten (58 procent), Ierland (55 procent), Duitsland (55 procent), Australië en Groot-Brittannië (54 procent) en Nieuw-Zeeland (50 procent).
Anderzijds is het Belgische percentage opvallend hoger dan in Nederland, waar slechts 16 procent van de werknemers vaak ziek komt werken.

Reden


Gevraagd naar de reden waarom werknemers ziek komen werken, antwoordt 42 procent van de Belgische managers dat hun medewerkers bang zijn voor een te grote achterstand op het werk. Daarnaast zou één op de drie werknemers een goede indruk willen maken bij de chef en bij de collega’s en niet willen overkomen als iemand die niet hard werkt.
In heel wat landen zouden werknemers ziek gaan werken uit angst om hun job te verliezen. Dat is vooral het geval in Brazilië, Singapore, Groot-Brittannië en Duitsland. Dit blijkt veel minder een reden te zijn voor werknemers in België.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen