< Terug naar overzicht

Managers overheidsbedrijven nu ook variabel beloond

Het was al vele jaren de gewoonte in de privé-sector, maar de trend lijkt nu ook definitief overgeslagen naar de publieke sector. Na Johnny Thys, afgevaardigd bestuurder van De Post, worden nu ook de drie topmanagers van de NMBS variabel beloond.

Jannie Haek (holding), Luc Lallemand (infrastructuur) en Marc Descheemaecker (vervoermaatschappij), de drie topmanagers van de NMBS, zullen rekening moeten houden met de individuele treinreiziger als ze een volle portemonnee willen. Staatssecretaris voor Overheidsbedrijven Bruno Tuybens laat hun bonussen immers afhangen van de stiptheid van de treinen. Zo hoopt de sp.a-politicus de managers beter te laten samenwerken en hen sterker te binden aan de vennootschap en haar doelstellingen.
Het variabele loon of de bonus van de toplui zal vanaf nu afhangen van economische maar ook van maatschappelijke factoren. Bij Johnny Thys is dit nu al het geval: minstens de helft van de bonus van de postbaas is afhankelijk van niet financiële factoren zoals de stiptheid van de bedeling, de klanten- en personeeltevredenheid, maar ook de vermindering van de milieuvervuiling door De Post.
Bij de NMBS-managers zal stiptheid het zwaarst doorwegen. Hoe stipter de treinen rijden, hoe groter de bonus wordt. Daarnaast tellen ook andere gemeenschappelijke doelstellingen van de drie takken van de NMBS-groep mee, zoals de tevredenheid van de reizigers en de veiligheid van het personeel. Volgens Tuybens is het de kerntaak van de NMBS treinen stipt te laten rijden en reizigers een goede service te bieden. Logisch dus dat een deel van de verdienste van de verantwoordelijken hiervan afhangt. De precieze weging van de verschillende doelstellingen is echter nog niet vastgelegd.
Het totaal van de maatschappelijke doelstellingen zal voor ongeveer 15.000 à 20.000 euro netto per jaar doorwegen in de loonkorf van de managers. In de wetenschap dat het variabel (netto)loon van de drie spoorbazen schommelt rond 30.000 tot 40.000 euro per jaar, zullen de maatschappelijke elementen dus net zoals bij Johhny Thys voor een aanzienlijk deel – tot meer dan de helft van het variabel loon, aldus Tuybens – de loonfiche van de NMBS-toplui bepalen. De rest van de bonussen blijft afhankelijk van economische criteria zoals een budgettair evenwicht, schuldbeheersing en uitvoering van investeringen. Voor 2006 zijn nog geen cijfers bekend, maar volgens De Morgen ontving Jannie Haek voor 11 maanden dienst in 2005 bijna 286.000 euro bruto, Mark Descheemaecker kreeg bijna 404.000 euro en Luc Lallemand verdiende 376.000 euro bruto waarvan het variabel gedeelte goed was voor 30%.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen