< Terug naar overzicht

Managers lezen door op de volgende pagina

Het lijkt erop dat de regel ‘Beperk uw cv tot één pagina’ niet langer geldt. Leidinggevenden geven steeds meer de voorkeur aan een langer cv om te bepalen of een kandidaat geschikt is.

Accountemps liet 150 hogere managers van grote Amerikaanse bedrijven enquêteren. De respondenten behoorden tot HR, financiën en marketing. Meer dan de helft (52%) van de respondenten verkiest een cv van één pagina bij het rekruteren voor niet-leidinggevende functies, maar 44% prefereert twee pagina’s. Bij een sollicitatie voor een uitvoerende functie geeft 61% de voorkeur aan twee pagina’s en 31% zelfs aan drie A4’tjes. Op zich geen wereldschokkend nieuws, ware het niet dat men tien jaar geleden met een gelijk onderzoeksopzet, andere resultaten verkreeg. Toen gaf slechts 25% van de respondenten twee pagina’s aan als ideale lengte voor een cv, en 73% verkoos een tot één pagina beperkte versie. Opmerkelijk is ook dat tien jaar geleden slechts 7% van de respondenten drie pagina’s opgaf als perfecte lengte voor een cv van een kandidaat voor een uitvoerende job. Nu staan managers veel meer open voor een langer cv: bijna een derde (31%) is overtuigd van de kracht van een drie pagina’s tellend document.

Managers zijn blijkbaar meer dan vroeger bereid om iets meer tijd te besteden aan het doornemen van cv’s. Zo kunnen ze beter bepalen wie in een eerste fase van het rekruteringsproces al afvalt en wie doorgaat naar de volgende ronde. Toch mogen kandidaten ook niet overdrijven in de andere richting. Te lange cv’s wekken immers de indruk dat de sollicitant niet in staat is prioriteiten te stellen of ervaring kernachtig samen te vatten. Het is dus voor kandidaten aangewezen zich te beperken tot de belangrijkste en de meest relevante ervaringen en zich te onderscheiden van anderen zonder onnodig uit te weiden.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen