< Terug naar overzicht

Manager voelt zich speelbal van veranderingen

HR-managers en de bedrijfstop zijn kritisch over het functioneren van het middenkader: het is niet in staat medewerkers te inspireren en heeft te weinig aandacht voor commercieel resultaat. Maar ook het middenkader heeft kritiek op de bedrijfstop.

Dit blijkt uit de wendbaarheidsmonitor van wervings- en selectiebureau Yacht. Managers verwijten de top van hun organisatie te lijden aan korte-termijnvisie en te resultaatgericht te besturen. Mede hierdoor moet 89 procent van de managers taken laten liggen en kunnen ze onvoldoende tijd besteden aan hun team.

Slechts de helft van de managers in Nederlandse organisaties (51 procent) voelt zich voldoende toegerust om de eigen functie goed te kunnen vervullen. Ruim een derde van de managers (36 procent) ziet het aantal medewerkers dalen en moet het met een lager budget doen dan een jaar geleden.

Middenmanagers vinden het lastig om hun medewerkers te motiveren als er een nieuwe koers wordt ingeslagen (32 procent) en ruim een derde (36 procent) voelt zich een speelbal bij organisatiewijzigingen.

Bron: Personeelsnet

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen