< Terug naar overzicht

Manager in dubio over flexibele werktijden

Managers willen zelf graag flexibel werken, maar tezelfdertijd vindt een vijfde van hen het moeilijk een flexibel personeelsbestand te managen, omdat dat tot verdeeldheid en beschuldigingen van voortrekkerij kan leiden.

Een en ander blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse Institute for Corporate Productivity, een netwerk van bedrijven die focussen op het verbeteren van de productiviteit van werknemers. Managersonline.nl vatte de resultaten samen.

Bijna twee derde van de onderzochte bedrijven bieden flexibele begin- en eindtijden aan, zes van de tien parttime werk en een derde de mogelijkheid meer uren in minder dagen te maken. Twee derde is van mening dat dergelijke mogelijkheden goed zijn voor het moreel en personeelsverloop tegengaan. De helft verwacht dat flexibel werken het komende jaar nog meer ingeburgerd raakt. Vooral jongeren en vrouwen willen flexibel werken.

Toch zijn managers niet onverdeeld blij met een flexibel personeelsbestand. Een vijfde klaagt dat het frustrerend is om al die flexibiliteit in goede banen te leiden. Een derde ondervindt problemen met werknemers die niet in aanmerking komen om flexibel te werken. Dit laatste kan immers leiden tot verdeeldheid op de werkvloer en beschuldigingen van onrechtvaardigheid.

Meer dan twee derde zegt flexibele werknemers extra op de huid te moeten zitten om zeker te weten dat het werk op tijd verricht wordt. Meer dan vier op de tien vinden het daarom nodig dat ze dagelijkse of wekelijkse projectupdates bij moeten houden. Meer dan een kwart is de mening toegedaan dat extra werkoverleg noodzakelijk is.


Bron: Managersonline

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen