< Terug naar overzicht

Managementconsultants verliezen op grote schaal personeel

U betaalt hen om u te vertellen hoe u uw zaken beter kunt regelen, maar managementconsultants zouden ook eens een blik in hun eigen keuken moeten werpen. Consultancyfirma’s in Europa en de VS verliezen namelijk jaarlijks gemiddeld een derde van hun werknemers.

De explosieve vraag naar consultants heeft tot grote krapte in de branche geleid, zo blijkt uit onderzoek van sectorspecialist Top-Consultant waarover het Nederlandse internetmagazine Managersonline.nl bericht.

Het gemiddelde personeelsverloop zou tussen 15 en 20% bedragen en dat zou de komende jaren naar verwachting alleen maar meer worden. De grote meerderheid van de ondervraagde consultants verwacht gedurende zijn carrière voor minstens drie werkgevers in de sector te zullen werken.

De huidige situatie zou ook een enorm effect hebben op de secundaire arbeidsvoorwaarden en bonussen die consultancyfirma’s aanwenden om personeel aan te trekken. Het grote personeelsverloop zou inmiddels topprioriteit voor zijn de firma’s. Maar de meerderheid werkt voor tarieven die stukken lager liggen dan voorheen, weet de sectorspecialist. Ze kunnen hun bestaande personeel dus geen grote salarisverhogingen of aanzienlijke bonussen bieden. Ten gevolge daarvan zien de meeste consultants een overstap naar de concurrent als de beste manier om meer te verdienen, de lokkertjes liegen er immers niet om. Daarom is het personeelsverloop zo groot. En daarom zullen de firma’s ook de komende jaren 15 tot 20% van hun personeel moeten vervangen.

Verhuizen blijkt overigens een positief effect te hebben. Firma’s die zich buiten de hoofdstad van een land vestigen houden hun personeel veel langer vast. Vooral omdat de beschikbare managementconsultants in de regio natuurlijk veel minder werkgevers hebben om uit te kiezen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen