< Terug naar overzicht

Management Information verwerft ‘Investors in People’-label

Uiteraard kan ook een KMO de grootste zorg dragen voor de opleiding en ontwikkeling van de medewerkers. Dat bewijst alvast Management Information, dat zopas het HR-keurmerk ‘Investors in People’ verwierf.

Eind 2002 nam de Vlaamse overheid samen met de Vlerick Leuven Gent Management School het initiatief om het concept ‘Investors in People’ naar Vlaanderen te halen. Bij de start werd gehoopt dat er tegen midden 2004 tien tot vijftien organisaties het ‘IiP-keurmerk’ zouden kunnen krijgen. Dat HR-keurmerk is op het einde van de jaren tachtig tot stand gekomen in Groot-Brittannië. Vandaag bestaat dit kwaliteitslabel voor personeelsbeleid wereldwijd. Ongeveer 35.000 ondernemingen en andere organisaties zijn formeel erkend.
Om te behoren tot het ‘Investors in People’-gezelschap, moet een organisatie:
zich volledig inzetten voor de ontwikkeling van zijn medewerkers
duidelijk zijn over haar doelstellingen en wat de medewerkers moeten doen om die te realiseren
zorgen voor een doeltreffende ontwikkeling van haar medewerkers om de prestaties te verbeteren
weten welke invloed haar investering in de medewerkers heeft op haar prestaties.


Om het IiP-keurmerk te verwerven, moet de organisatie door een erkenningsprocedure. Die omvat een aantal stappen, gaande van de kennismaking, een nulmeting, een diagnose, een actieplanning en de implementatie tot het assessment. Karakteristiek voor dit keurmerk is dat het de medewerkers zelf zijn die bij de nulmeting en vooral bij het assessment worden ondervraagd.


Nieuw in het rijtje van gegadigden is Management Information, dat de jongste jaren een belangrijke groei kende (van zeven medewerkers in 2000 naar 23 in 2004) en daarom besloot om aan dit project deel te nemen. Het bedrijf gespecialiseerd in opleidingsinformatie (met Sabine De Leeneer als gedelegeerd bestuurder) mag zich voortaan een ‘Investor in People’ noemen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen