< Terug naar overzicht

Maakt onderwijs zich op voor modern personeelsbeleid?

Minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke (SP.A) wil het onderwijs klaarstomen voor een modern personeelsbeleid. Hij wil dat de scholengemeenschappen objectieve aanwervingscriteria opstellen. Vanaf 1 september 2006 moeten leerkrachten na twee negatieve evaluaties ontslagen kunnen worden.

Vandenbroucke wil dat het schoolbestuur zelf blijft beslissen over de aanwerving van een personeelslid, maar hij stelt op termijn de scholengemeenschap verantwoordelijk voor het opstellen van objectieve aanwervingscriteria, voor de evaluatie van leerkrachten en voor de nascholing. Tegen 1 september 2005 kunnen scholen van het buitengewoon onderwijs toetreden tot een scholengemeenschap. Bedoeling is dat secundair en buitengewoon secundair onderwijs ervaringen kunnen uitwisselen. Vandenbroucke wil het vanaf dan ook onmogelijk maken om de functie van coördinerend directeur van een scholengemeenschap te combineren met het directeurschap van een school.


Vanaf 1 september 2006 worden scholengemeenschappen geleid door een schoolbestuur dat verantwoordelijk is voor het personeelsbeleid. Vanaf dan kunnen leerkrachten net als de ambtenaren in het kader van een ontwikkelplan na twee negatieve beoordelingen ontslagen worden. Ze kunnen wel in beroep gaan tegen deze eventuele beslissing.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen