< Terug naar overzicht

Loopbaanmanagementtips op cd-rom

Voka West-Vlaanderen en partners Randstad, KU Leuven en Deceuninck hebben een cd-rom met bruikbare tips samengesteld over hoe om te gaan met 45-plussers in een onderneming.

In het kader van de twee gesubsidieerde projecten Vuurtoren 45+ en Horizon ontwikkelden verschillende organisatoren, waaronder Voka West-Vlaanderen, een cd-rom met tips over loopbaanmanagement.

Horizon, een project onder promotorschap van Deceuninck, wilde een antwoord bieden op de uitdagingen van een zeer snel veranderende omgeving zodat men vandaag en in de toekomst competitief kan blijven. Men startte een opleidingsproject voor meestergasten en deed een bevraging over de werkomstandigheden en de samenwerking met collega’s en chef. Ook ging men na hoe werknemers opgeleid kunnen worden in functie van training, coaching en peterschap en hoe verschillende rollen daarin kunnen gedefinieerd worden.

De bedoeling van het project Vuurtoren 45+ was een instrument te ontwikkelen zodat bedrijven en organisaties optimaal hun oudere medewerkers (45+) kunnen inzetten, opleiden en doen leren. De cd-rom is het resultaat van 40 praktijkgetuigenissen en een reeks diepgaande interviews bij tien bedrijven en organisaties: getuigenissen van op de werkvloer. Hierbij werd nagegaan welke kritische succesfactoren en knelpunten zij ondervonden in hun dagelijkse omgang met hun 45-plussers. Het project liep gedurende twee jaar.

De cd-rom is een handleiding doorspekt met getuigenissen en concrete tips over hoe medewerkers uit de verschillende lagen van een bedrijf (van arbeider tot directie) 45-plussers kunnen begeleiden, opleiden en efficiënt kunnen inzetten.

Voor meer info over beide projecten en resultaten of om de gratis cd-rom te bestellen, contacteert u Christophe Viaene, christophe.viaene@voka.be.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen