< Terug naar overzicht

Loopbaanbegeleiding heeft positief effect

Het merendeel van de mensen dat deelneemt aan een loopbaanbegeleiding solliciteert naar een functie in een andere organisatie. Bijna de helft van de deelnemers verandert van functie binnen de eigen organisatie.

Loopbaanbegeleiding heeft positieve effecten, zo blijkt uit het jaarlijkse follow-up-onderzoek van loopbaandienstverleningscentrum, Arabel.

De follow-up-studie 2010 toont aan dat het grootste aantal mensen dat deelnam aan een loopbaanbegeleiding solliciteerde naar een functie in een andere organisatie (60,7 procent). 36,9 procent van hen vond een andere job. Iets minder dan de helft van de respondenten nam ook initiatief om te veranderen van functie binnen hun eigen organisatie.

Het aantal respondenten dat daadwerkelijk een andere job vindt, is gestegen van één op de vijf in 2005 naar meer dan één op de drie (36,9 procent) nu.

Bovendien is het opvallend dat er nu dubbel zoveel mensen zelfstandige worden. Eén op de vijf zette in 2010 dankzij loopbaanbegeleiding stappen naar zelfstandig ondernemen. 11,9 procent ging effectief aan de slag als zelfstandige.

Meer dan de helft (58,3 procent) van de respondenten werkte aan hun competenties door vorming, training of opleiding te volgen. Met resultaat: acht op de tien vinden hun persoonlijke effectiviteit op het werk veel beter.

Bron: De Standaard

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen