< Terug naar overzicht

Loonsverhoging voor 400.000 bedienden

Ongeveer 400.000 bedienden krijgen op 1 januari 3,48 procent meer loon. Dat blijkt uit de meest recente voorspelling van de inflatie door het Planbureau.

Reden voor de stijging van het loonbedrag is de jaarlijkse indexering van de lonen, maar ook het sectorakkoord helpt een handje. De loonsverhoging geldt voor bedienden die onder het Aanvullend Nationaal Paritair Comité voor Bedienden (ANPCB) vallen.

Dankzij het sectorakkoord, ondertekend door BBTK, ACLVB en CNE, valt het brugpensioenstelel nog niet meteen onder de nieuwe regeringsmaatregelen. Anders had een aantal mensen heel onaangenaam verrast opgekeken.

Meer dan 200.000 bedienden werken in kleine bedrijven, zonder vertegenwoordiging van vakbonden. Zonder sectorakkoord hadden zij heel wat voordelen en rechten zien verdwijnen.

Vanaf 1 januari 2012 moeten alle lonen met 0,3 procent stijgen. Deze stijging komt bovenop de indexeringen van 1 januari 2011 (2,49 procent) en 1 januari 2012 (op basis van de huidige prognoses 3,17 procent) en baremieke verhogingen gedurende de jaren 2011 en 2012.

Bedienden die naar het werk sporen, zullen dit vanaf 1 juli 2012 volledig gratis kunnen doen. De terugbetaling van de vervoerskosten wordt omhoog getrokken van 75 naar 80 procent. Via het derde betalersysteem past de overheid de resterende 20 procent bij.

Bron: De Standaard

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen