< Terug naar overzicht

Loonakkoord Vlaamse ambtenaren

De Vlaamse ambtenaren zien vanaf eind 2012 hun koopkracht toenemen met royalere maaltijdcheques en een hogere eindejaarstoelage.

Na bijna twee jaar onderhandelen hebben de vakbonden van het overheidspersoneel en de Vlaamse regering vorige week vrijdag een nieuw loonakkoord afgesloten. Het resultaat is van toepassing op ongeveer 27.000 Vlaamse ambtenaren, verspreid over de klassieke ministeries en overheidsdiensten.
Er komt geen echte opslag in de loonbarema's, behalve voor de laagst betaalde contractuelen, die in de schoonmaak of catering werken. De koopkrachtverhoging verloopt via het optrekken van de waarde van de maaltijdcheques van 5 tot 7 euro en de verhoging, in twee fases, van de eindejaarstoelage met 9 procent.
De kostprijs van de loonafspraken bedraagt 14,1 miljoen euro. Omgerekend per ambtenaar is dat zowat 520 euro. Daarnaast wordt 1,3 miljoen gereserveerd voor het volgende loonakkoord.
Een enveloppe van ruim 5 miljoen euro gaat naar de 'modernisering van het hr-beleid', zoals een 'rationalisering van de verlofstelsels' en een 'uitbreiding van de kinderopvang tijdens de schoolvakanties'.
Ook de impact van de vergrijzing komt aan bod. Er volgt een jaarlijkse evaluatie van de nood aan rekrutering van nieuwe (jonge) ambtenaren, ter vervanging van oudere ambtenaren die met pensioen gaan.

Bron: De Standaard

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen