< Terug naar overzicht

Loon HRM’ers stijgt sterk in Nederland

In Nederland stegen de brutolonen in 2009 met gemiddeld 2,6 procent. Het loon van HR-managers steeg opvallend meer: in het laatste kwartaal gingen ze er met 8,6 procent op vooruit.

Op loongebied bevond HRM (of P&O, zoals de gebruikelijke Nederlandse benaming luidt) zich vorig jaar bij de top drie van de sterkste stijgers. Dat blijkt uit het continue marktonderzoek van consultancygroep Eprom.
In die lijst wordt P&O onderverdeeld. De groep ‘personele informatievoorziening’ kreeg in het laatste kwartaal van 2009 gemiddeld 8,6 procent loonsverhoging. Bij ‘personeelsontwikkeling en welzijn’ kwam er 5,5 procent bij. Dat is trouwens dezelfde stijging als voor ‘ICT’ en ‘planning en control’.

Eprom verklaart de cijfers door de nadruk die de organisaties momenteel leggen op interne processen. In Intermediair PW gaf beloningsadviseur Loes de Cock de volgende uitleg: “Het lijkt erop dat er een intern gerichte focus komt te liggen op de mensen, producten en processen om de gewenste kwaliteit te kunnen leveren.”

Ook opmerkelijk: ‘commerciële strategie’ behoorde tot de groep waar de klappen vielen met een inlevering van 6,4 procent. Gemiddeld stegen de lonen met 0,4 procent ten opzichte van het kwartaal ervoor.

Bron: Intermediair PW

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen