< Terug naar overzicht

Loon HR-managers blijft (sterk) stijgen

Volgens een onderzoek van Aon Consulting en HR-vakblad Workforce zijn de loonpakketten van de HR-managers in de VS de voorbije jaren fors toegenomen.

In de rubriek Feiten hadden we het al over de topverdieners onder de HR-managers in de Verenigde Staten (zie Best betaalde HR-manager: 6,2 miljoen dollar). Aon Consulting en het HR-vakblad Workforce beperkten hun onderzoek niet tot een financiële schoonheidswedstrijd, limiteerden hun studie niet tot de benijdenswaardige namen en bedragen, ze gingen ook de trends in het loonniveau na. Wat kunnen we eruit opsteken? Het begint met een afknapper: bij de 5079 onderzochte ondernemingen bereikten amper 172 HR-managers de top-5 van best betaalde managers in hun bedrijf. Dat is nauwelijks 3,3%. Een eveneens recente studie van Towers Perrin geraakt niet veel verder: 5%.


Maar dan volgt het verheugende nieuws: een vijftal jaar geleden haalde niet eens 2% de top-5. Een studie van Mercer Human Resource Consulting brengt een gelijkaardige stijgende trend aan het licht, al stemt het aantal nog niet bepaald tot juichen: in een doorlichting van de 350 grootste beursgenoteerde bedrijven haalden welgeteld 24 HR-managers de top-5 van best betaalde managers in hun concern. Niet bijster veel, maar wel al beduidend meer dan de 13 die uit een gelijkaardig onderzoek in 1999 naar voren traden.


Tussen haakjes: de mediaan van de 24 HR-grootverdieners bleef net onder de 1,1 miljoen dollar. In de groep van de absolute topconcerns veert die mediaan op tot nagenoeg 2 miljoen dollar. “Hoe dan ook een teken dat HR de jongste jaren ontzettend in belang is toegenomen in de ondernemingen”, zo luidt de conclusie van de onderzoekers. Dat is dan ook dé boodschap en dé trend die onthouden wordt: HR krijgt een alsmaar belangrijkere rol toegemeten en het loonpakket van de HR-managers stijgt mee op het ritme van die waardering. In de volgende HR Square hebben we het ook over de beloning van HR-managers.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen