< Terug naar overzicht

LinkedIn voor HR-professionals

Als u lid bent van Linked:HR, bent u één van de 940.000 HR-professionals die netwerken in de grootste LinkedIn-groep voor professionals. En ongetwijfeld herkent u dan de naam van Pamela Harding. We sprokkelen enkele tips van haar.

Als Next Dimension Media’s (NDM’s) HR-officer brengt Harding zo’n anderhalf miljoen professionals samen die netwerken in meer dan 100 groepen en subgroepen op LinkedIn. Ze is ‘community chair’ van Linked:HR, één van de vier grootste groepen op LinkedIn.

Pamela Harding geeft de volgende adviezen voor wie het maximum uit LinkedIn wil halen:

Observeer eerst. Leer de groepsrollen en –normen. Kijk welke soort discussies er gevoerd worden. Pas na goed geobserveerd te hebben, mag je overgaan tot participatie door je mening te verkondigen, vragen te stellen en een discussie te starten.

Wees consistent. Mensen kijken naar je LinkedIn-profiel, of je nu een passieve of actieve jobzoeker bent, dus laat het meetellen. Daarbij is het belangrijk dat je profielen consistent zijn over de verschillende sociale media.

Participeer. Wees niet bang om je te mengen in een discussie. Groepsdiscussies kunnen toch enkel bekeken worden door groepsleden, en lidmaatschap tot Linked:HR is enkel voor individuelen die werkzaam zijn in HR. 60% van de groepsleden bevinden zich buiten de Verenigde Staten, het is werkelijk een zeer internationale groep. Heeft u toch liever niet dat de andere groepsleden een commentaar van u kunnen lezen? Dan bestaat de mogelijkheid om een bepaalde deelnemer aan de discussie een vertrouwelijk bericht te sturen.

Kies een goede foto. In sociale media is het heel belangrijk om een degelijke foto te gebruiken, benadrukt Harding.

Update regelmatig. LinkedIn is een belangrijke tool voor HR-professionals om geschikt personeel te spotten. Toch mogen ze hun eigen carrièreverloop niet uit het oog verliezen. Hou daarom steeds je profiel en netwerk up-to-date. Plaats op je joboverzicht ook meer dan je jobtitel, zorg voor een duidelijke omschrijving en werk je profiel regelmatig bij.

En, uiteraard, buiten de bron van dit artikel: sluit u zeker ook aan bij de HR-groepen in uw omgeving. Kortom, plaats uw vragen, 'content' en discussies ook bij HR Square...

Bron: SHRM (shrm.org)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen